Drugi o meni

Razstavni prostor Sončnega doma v Mariboru je 20. februarja 2013, polepšala naša članica Cvetka Vidmar. Doslej so v teh prostorih razstavljale le »njene punce«, kot jih sama imenuje, s katerimi je sodelovala in jim pomagala pri postavitvah razstav.
Tokrat se je v vsej svoji veličini in umetniški žilici, kot amaterska slikarka, predstavila sama. Svojo veličino pa je pokazala tudi s tem, da je glavno vlogo v bogatem in prisrčnem kulturnem programu prepustila: Klemnu, Petri in Milanu. Njene razstavljene slike pa so govorile same zase.

Kljub nekoliko slabšemu vremenu se je slovesne otvoritve razstave udeležilo veliko njenih prijateljev, ljubiteljev kulture in umetnosti. Ljubiteljska slikarka se je tokrat predstavila s figuraliko, aktualno za ta čas (čas pusta, deklet, žena, mater ter mož-mučencev…).
In prav v tem je razlog naslova njene razstave: KO SE GRDOTA ZLIJE Z LEPOTO. Skozi zgodbe življenja, ki jih slika s čopičem, je predstavila kontrast: lepega in grdega, toplega in mrzlega, svetlega in temnega.

Zbrani na slovesnosti smo se še kako zavedali, da uspeh naše Cvetke, ni prišel kot nekaj samoumevnega. Pa tudi samo talent največkrat ni dovolj, potrebno je veliko več: volja, ideja, energija, delavnost, skrb ter vpetost v družbeno dogajanje. In vse to ljubiteljska slikarka Cvetka ima, v veliki meri pa se razdaja tudi za druge.

Zapisal:
Mirko Ploj, predsednik KUD MNZ »MAKSA PERCA« Maribor

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Poglejte si direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Zavrnili ste piškotke. To lahko spremenite.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na vaš računalnik. To lahko spremenite.